Tikka T3x Arctic

Tikka T3x Arctic

Det här är den civila versionen av Canadian Rangers nya tjänstestudsare. Ett vapen som är hårt testat och verkligen leverar även i de allra tuffaste förhållandena.  

Vapnet har öppna riktmedel med vridbar diopter för olika avstånd från 100 - 600 meter. Vill man montera på ett kikarsikte har T3x Arctic en Picatinnyskena monterad direkt från fabrik.

Pipan är  51 cm kallhamrad mid contour med 11" räffelstigning, gängad med 5/8x24 gängning direkt från fabrik.  Den oljade orange laminatkolven har en genomgående rekylbult och ger vapnet en stark egen karaktär. Två 13 mm och en 25 mm mellanlägg i aluminium kommer med vid leverans och ger möjlighet till rejäl justering av kolvlängden. Två skuvmejslar samt rembygelfästen är även med i leveransen. 

Löstagbart tvårads stålmagasin med 10 skotts kapacitet, slutstycksknoppen är extra stor och fräst direkt i handtaget för att inte ha några lösa delar som kan lossna i kritiska situationer. Double stage trigger, avtryckarvikten är justerbar mellan 1 till 2 kg, vapnet kan plundras i säkrat läge.  

Studsaren tillverkas endast i 308 Win

Vikt 4 kg.
Längd 1020 mm (utan mellanläggsbrickor monterade)

Se info.filmen om Tikka T3x Arctic här.