Steiner Laser Range Finder

Steiner Laser Range Finder

Steiner handkikare med avståndsmätare

Steiner Nighthunter 8×30 LRF (Laser Range Finder) är en mycket kompakt handkikare med integrerad laseravståndsmätare. I och med att man inte behöver ställa in skärpan i kikaren inför varje mätning är det en av de absolut snabbaste och mest användarvänliga produkterna i denna kategori.

Titta och mät – så enkelt är det.  Skärpan ställer man in i okularen vid början av dagen och sedan har man skärpa från 15 meter och till oändlighet utan att behöva justera den med ett skärpehjul.

Närgräns för mätning är 20 meter och det maxavstånd är 1700 meter vid optimala förhållanden.  

Avståndsenheten har även ett läge med konstant mätning om man vill scanna av ett område utan att behöva göra fler mätningar, eller om man följer ett objekt i rörelse. Kikaren mäter då en gång per 1,5 sekund i 20 sekunder,  då scan-mode stängs av automatiskt.  Enheten drivs av ett CR2 litium batteri som håller för drygt 3000 mätningar vid 20 graders temperatur.

Optiken i kikaren håller sedvanligt hög kvalitet från Steiner. Nighthunter-serien har med sin Diamond Night coating en mycket hög ljustransmission och knivskarp skärpa.

Paketerad i ett stryktåligt makrolonhus med gummiarmering är det en produkt man verkligen kan använda i alla väder. Nanotech-coating på de yttre linserna gör dem mer vattenavvisande, imtåliga och lättare att rengöra. Kvävgasfyllning via tvåvägs ventilteknik gör kikaren helt imsäkrad.

Ögonmusslorna är av silikon som inte irriterar huden och inte åldras, de skyddar för ströljus och vind och gör att man kan ha fullt fokus på det observerade. Ögonmusslorna är justerbara/nedfällbara och fungerar även för glasögonbärare.

Exakthet:
Upp till 300 m: +/- 1 M
Upp till 600 m: +/- 2m
Längre än 600 m: +/- 0,5%

Vikt: 795 g.