Sako Quad Range

Sako Quad Range

Sako Quad är Sakos omtyckta och mycket välskjutande småviltstudsare med pipbytessystem. Nu kommer den även med sporterkolv för att verkligen kunna visa vad den går för på även på tävlings- banorna, modellen heter Sako Quad Range.

Kolven till Sako Qaud Range är tillverkad av oljad laminat vilket gör den vridstyv och vädertålig. Pistolgreppet är tvärt och med bra handutfyllnad för maximal kontroll. Kolvkamen är steglöst justerbar i höjd- och sidled och har minnesfunktion. Bakkappan kan justeras i sidled och vridas så anlägget mot axeln blir perfekt. Alla justeringar av kolven görs med den medfäljande torxnyckeln som även används till att byta pipa på vapnet. Det främre rembygelfästet kan monteras i en skena antingen på undersidan eller på höger sida av framstocken.

Vapnet bygger på Sako Quad Varmintmodellen med en tyngre helt friflytande kallhamrad pipa utan öppna riktmedel som är fabriksgängad för montage av valfritt tillbehör. Qaud Range har precis som övriga Quad modeller 11 mm frästa kilspår på ovansidan av lådan. Trycket är justerbart mellan 1 och 2 kilo.

Quad Range levereras med tioskottsmagasin som standard till alla kalibrar, i 17 hmr får det plats nio skott i magasinet. Både magasin och pipor är färgmarkerade så man enkelt kan identifiera att det är rätt kombination. Tack vare att magasin och pipa är anpassade för varandra så går det inte att få i magasinet med de större kaliber 22 patronerna då en kaliber 17 pipa är monterad i vapnet.   

Rekomenderat åtdragningsmoment för pipan är 8 Nm.

Teknisk spec