Sako 85 Safari Jubileumsvapen

Sako 85 Safari Jubileumsvapen

Till Sakos 90 årsjubileum 2011 har 10 stycken numrerade Safaristudsare med individuell gravyr på låda och den ledade magasinsbotten tillverkats. 3 st av dessa auktioneras ut på de stora mässorna Shotshow i Las Vegas, SCI i Reno och på IWA i Nürnberg. 6 stycken säljs exklusivt på Berettagallery runt hela världen, en per butik. Och en sparas i showroom på Sakos fabrik i Riihimäki. Dessa tio helt unika vapen är samtliga i kaliber 450 Rigby.

Ytterligare 90 stycken jubileumsvapen tillverkas, dessa med en något mindre avancerad gravyr. De tillverkas i fyra olika kalibrar, 45 st i 375 H&H Mag i Sakos befintliga L-låda plus 45 stycken i den helt nyutvecklade XL-lådan fördelat på de nya kalibrarna 416 Rigby, 450 Rigby och 500 Jeffery.

Samtliga jubileumsvapen levereras i en specialgjord läderkoffert, innehållande ammunition, rengöringskit, specialverktyg och vapenrem i flätat läder.

På det svenska vapnet sitter ett Steiner Nighthunter 1-5x24 monterat.

En "vanlig" Sako 85 Safari i L låda (375 H&H Mag) kommer också under 2011. Den har alla kännetecken på en traditionell Safaristudsare med rejäla öppna riktmedel, ledad magsinsbotten och Pachmayr bakkappa i rött.

Teknisk specifikation