Beretta Premium

Den 3:e oktober 1526 mottog Maestro Bartolomeo Beretta från Gardone 296 dukater som betalning för 185 harquebuspipor till staten Venedig.  Köpekontraktet  finns  fortfarande i familjens ägo. Redan i början av 1500-talet valdes  alltså Berettas produkter av  de extremt nogranna ledarna i Venedig.

Idag tillverkar Beretta fortfarande några av världens mest exklusiva hagelvapen.

Lista på tillverkningsår

Beretta hagelgevär - Jakt

Oavsett vilken typ av hagelgevär du söker, en bock eller halvautomat för jakt är Beretta ett av de tryggaste valen du kan göra. Beretta arbetar oavbrutet med design, produktutveckling och förbättring av sina hagelgevär. Man är den enda tillverkaren i världen som tillverkat över 1,5 miljoner hagelbockar. Nya innovationer som i SV10 Perennia förpackas i klassiska utföranden som aldrig blir omoderna.

Med över 40 års erfarenhet och över 2,5 miljoner tillverkade gasomladdande hagelhalvautomater har Beretta blivit en av världens mest uppskattade jaktkamrater.

Varje vapen är stämplat med en kod för tillverkningsår, en översättning av dessa koder finns på denna Lista på tillverkningsår

Beretta hagelgevär - Sportskytte

De fuktiga handflatorna, resultatkortet, de likasinnade motsåndarna omkring dig kan tyda på motsatsen. Men när lerduvorna börjar komma – då är du ensam – du tävlar bara mot dig själv. Varenda fiber i kroppen är fokuserad, i balans, alert och arbetar mot ett mål. Det finns bara ett mål med att du är här idag. Att stå högst upp på pallen. Men mer än något annat är du här för att göra en felfri dag. Berettas hagelgevär för tävling är skapade för att hjälpa dig uppnå detta.

Varje vapen är stämplat med en kod för tillverkningsår, en översättning av dessa koder finns på denna Lista på tillverkningsår

Benelli

Benelli har i mer än 40 år tillverkat en enda sak. Halvautomater. Med fokus på en produkttyp leder man utvecklingen i världen och tillverkar de mest driftsäkra vapen man kan köpa. Att var fjärde halvautomat som säljs runt om i världen är en Benelli talar för sig självt.

Franchi

Företagets historia började 1868 och har utvecklats under åren. Idag ligger fokus på att skapa de lättaste hagelbockarna och halvautomaterna i världen. Som en del i Beretta-gruppen har man stor fördel i utvecklings- och eftermarknadsarbetet jämfört med många av konkurrenterna.