2014-12-05

Sako 85 Longrange

En jaktinspirerad Sako 85 perfekt anpassad för skytte på längre håll. 

Longrange-modellen har svart laminatkolv, blånerad kallhamrad match grade pipa som är gängad och försedd med mynningsbroms monterad direkt från fabrik.

Framstock är utrustad med dubbla rembygelfästen för att till exempel kunna ha benstöd och rem samtidigt.

Vapnet säljs i Sverige i .338 Lapua Magnum baserat på den nya XL-lådan.

Läs mer om vapnet här.

2014-11-14

Exklusiv Beretta 486 i samarbete med Marc Newson

Designern Marc Newson som även arbetat med Absolut, Nike, Ford, Jaeger-LeCoultre och ett stort antal andra världskända varumärken fick i uppdrag av Beretta att sätta sin personliga prägel på företagets klassiska sida-vid-sida gevär. Gravyren har tydliga asiatiska influenser som en hyllning till ursprunget för fasanen, ett annat av de mer speciella designdragen är "the wood bridge" mellan baskyl och säkringstangenten.
Cirkapris: 195 000:-

Läs mer om projektet här.

Marc Newson

 

2014-09-24

Produktfilm Tikka T3 Adjustable

Filmen ser du här.

2014-09-11

Resultat från Triple Sporting by Benelli

Resultat finns här.

En härlig bildkavalkad hittar du på vår Facebook-sida

 

 

2014-08-22

Beretta 690 Field III - den nya hagelbocken från Beretta

 

2014-05-16

Ny film om hagelchoker

http://www.sako.se/film/choker-fran-beretta

 

2014-05-19

Ny hagelbock; Franchi Alcione One

Franchi Alcione One är ett hagelgevär framtaget i ett samarbete mellan Sako Sverige och Berettas dotterbolag i England.


Läs mer om den nya hagelbocken här.


 

2014-04-16

Silver till Stefan Nilsson i världscupen i skeet

Första dagen sköt Stefan fullt, 50 träff, och fortsatte mycket fint andra dagen med 25+25+23. Totalt 123 poäng och direktavancemang till final.
I första finalrundan blev det träff på samtliga 16 duvor, vilket han var ensam om och det gav en säkrad plats till guldfinalen.

Luigi Lodde från Italien blev motståndare i guldmatchen, där blev det 15 träff var och särskjutning. Vid särskjutningens tionde duva blev det bom för Stefan Nilsson och Lodde tog guldet.

Imponerande skytte från dem båda och det lovar gott inför resten av säsongen. Vi gratulerar även Luigi som även han skjuter Beretta DT11.

 

(foto: ISSF)

 

2014-04-08

Burris FourX 3-12x56 LongRange

Cirkapris 2014: 6 490:-

Läs mer om det nya siktet här.

2014-03-27

Steiner handkikare med avståndsmätare

Steiner Nighthunter 8×30 LRF är en mycket kompakt handkikare med integrerad laseravståndsmätare. I och med att det är en porroprismakikare och man inte behöver ställa in skärpan inför varje mätning är det en av de absolut snabbaste och mest användarvänliga produkterna i denna kategori.

Titta och mät – så enkelt är det.  Skärpan ställer man in i okularen vid början av dagen och sedan har man skärpa från 15 meter och till oändlighet utan att behöva justera den med ett skärpehjul.

Närgräns för mätning är 20 meter och det maxavstånd är 1700 meter vid optimala förhållanden.  

Avståndsenheten har även ett läge med konstant mätning om man vill scanna av ett område utan att behöva göra fler mätningar, eller om man följer ett objekt i rörelse. Kikaren mäter då en gång per 1,5 sekund i 20 sekunder,  då scan-mode stängs av automatiskt.  Enheten drivs av ett CR2 litium batteri som håller för drygt 3000 mätningar vid 20 graders temperatur.

Optiken i kikaren håller sedvanligt hög kvalitet från Steiner. Nighthunter-serien har med sin Diamond Night coating en mycket hög ljustransmission och knivskarp skärpa.

Paketerad i ett stryktåligt makrolonhus med gummiarmering är det en produkt man verkligen kan använda i alla väder. Nanotech-coating på de yttre linserna gör dem mer vattenavvisande, imtåliga och lättare att rengöra. Kvävgasfyllning via tvåvägs ventilteknik gör kikaren helt imsäkrad.

Ögonmusslorna är av silikon som inte irriterar huden och inte åldras, de skyddar för ströljus och vind och gör att man kan ha fullt fokus på det observerade. Ögonmusslorna är justerbara/nedfällbara och fungerar även för glasögonbärare.

Exakthet:
Upp till 300 m: +/- 1 M
Upp till 600 m: +/- 2m
Längre än 600 m: +/- 0,5%

Vikt: 795 g.

2014-03-11

Ny serie väskor och vapenfodral från Beretta

Serien är en uppdatering av en klassisk Berettamodell där fokus är låg vikt med ett tåligt yttre. Samtliga modeller är gjorda i ett reptåligt yttematerial som är lätt vattenavvisande.

FODRAL: ett lätt vadderat vapenfodral med extra förstärkning/skydd över vapnets känsligare delar och ett innertyg som inte vapnets korn fastnar i. Låsbar dubbelgående dragkedja. För att minimera risken att vapnet ska falla ur fodralet är båda ändarna sydda och dragkedjan går på ”ovansidan” av fodralet. En liten ögla i framänden gör att man kan hänga upp fodralet när det inte används. Ca.pris:  495:-

SKJUTBANEVÄSKA MEDIUM:  Stort huvudfack med plats för 150 patroner (6 askar). Här finns även tre mindre innerfack och hållare för choker. Två ytterfack längs långsidorna och ett på ena kortsidan. Väskan har även en extern hållare för vattenflaska, gör drickat lätt åtkomligt och man riskerar inte att blöta ned de övriga prylarna i väskan. Ca.pris:  545:-

SKJUTBANEVÄSKA STOR: Löstagbar dubbel botten för patronaskar. 150 skott får plats. Stort huvudfack och fyra yttre fack, två på långsidorna och två på kortsidorna. Ca.pris:  795:-

RYGGSÄCK: Sidofack i nät, ytterfack på framsidan, småfack för mobil med mera inuti, karbinhake för nycklar. Ca.pris:  695:-

2014-03-11

Franchi Express - en ny dubbelstudsare

Franchi Express är en ny dubbelstudsare från Italienska Franchi. Företaget, som är ett dotterbolag till Beretta, är annars mest känt för sina fina lättviktshagelvapen men kommer nu med en ny elegant dubbelstudsare.

Vapnet har anodiserad låda som ger en flamhärdad känsla, en mycket diskret gravyr och ”Express” i guld på höger sida förstäker det diskreta. Kolven är av oljad valnöt i klass 2 med en klassisk närskärning.

De öppna riktmedlen har grön fiberoptisk förstärkning vid siktskåran och rött korn som gör det enkelt att snabbt komma rätt i målet. Kvartsspången har frästa spår och är förberedd för montage av större optik. Man kan även ta bort en eller två bitar av spången och montera Weaverklackar för ett lägre montage och minimera risken för spänningar i pipan.

Vapnet finns i kaliber 8x57 JRS och 9,3x74.

Vikt: ca. 3,4 kg

Cirkapris 19 900:-

 

2014-03-10

Tikka T3 Lite Adjustable

För att möta behovet av en maximalt välskjutande studsare med maximal flexibilitet har teknikerna i Finland nu tagit fram Tikka T3 Lite Adjustable. Vapnet är enkelt justerbart både i längd och höjd och passar utmärkt för den som vill använda samma vapen oavsett jaktform eller årstid.

I och med att man enkelt kan justera både kolvkam och längden på vapnet är det lätt att få ett vapen som passar vid jakt med olika typer av optik och vid olika tider på året. Oavsett om det är jakt med vakkikare med stor lins på vintern eller drevsikte en varm sommardag så fungerar T3 Lite Adjustable lika bra.

Kolvkamen ställs in med ett system utvecklat från T3 Super Varmint. Längden justeras med de dubbla 4 mm mellanläggsbrickorna.

Vapnet finns i de flesta svenska jaktkalibrar med och även i vänsterutförande och med pipa gängad för ljuddämpare.

Vikt från 2,8 kg.

Cirkapris från 11 000:-

2014-03-07

Sakos ballistikprogram för Androidenheter - gratis

Nu finns appen Mobile Ballistics för din Android att hämta på Google Play. Baserat på vår erfarenhet från prickskyttevapen och tillverkning av högkvalitativ ammunition har vi tagit alla funktioner från web-versionen av ballistikprogrammet och förpackat det i en mycket användarvänlig version. Du kan bland annat kompensera för temperatur, lufttryck och skjutvinkel. När du fyllt i de förhållanden som gäller ser du kulbanan i tabell eller graf.

I det nya ballistikprogrammet kan du:

  • Justera vindstyrka och vindriktning- Ställa in temperatur och lufttryck
  • Korrigera höjd på siktet
  • Ställa in inskjutningsavstånd
  • Ställa in avstånd till målet
  • Se flykttid, kulbana, vindavdrift och hastighet
  • Se grafer på kulbana och på träffpunkt
  • Se produktinformation och produktbilder
  • Byta bakgrundsbild

 

2014-02-28

Vapenpaket 2014

Vapenpaketen för 2014 hittar du här.

 

2014-03-01

Sako 85 Black Synthetic

Med modellen Synthetic Black är det första gången Sako producerar ett vapen med blånerad flutad pipa. Flutningen bidrar till reducerad vikt och snabbare avkylning. Även varbygel och magsinsbotten är svarta och smälter elegant in i en enhet med kolven.

Syntetkolven med en lätt monte carlo antydan har soft touch beläggning och gummerade greppytor på framstocken och i pistolgreppet som gör vapnet behagligt att hantera. En beprövad och mycket omtyckt kolv vi känner igen från Black Bear-modellen.

Sako 85 Synthetic Black har löstagbart kryssmagasin i stål vilket kan laddas på plats i vapnet . Modellen kan som övriga Sako 85-varianter plundras i säkrat läge.

Då målet varit att göra en lätt och smidig studsare så är kaliberurvalet begränsat till ett antal kalibrar i lådstorlek Small och Medium.

 

Sako 85 Synthetic Black

Kaliber

.308 Win, 30-06, 6,5x55

Kolvlängd

355 mm

Magasinskapacitet

5 patroner

Piplängd

570 mm

Totalvikt

2,8 resp 2,9 kg

Cirkapris

19 900:-

2014-02-21

Jämthundsvinnare av Burris-sikte

2014-02-14

Film med tips om inskjutning

Se vår nya film om inskjutning av kikarsikte/studsare.

2014-02-12

Ny film om ljuddämpare

Se filmen här.

2014-02-12

Nya jaktkläder från Beretta

Kodiak och Brown Bear är de senaste jaktkläderna från italienska Beretta där man gått in i detalj och skapat nya lösningar för den nordiska marknaden.
 

Kodiak med GoreTex membran som gör det helt vattetätt men ändå andas, har ett mjukt tyst yttertyg av klassiskt snitt. Jackan har till exempel förböjda ärmar, neoprenmuddar och bälg-funktion i ryggen vid axelpartiet vilket gör det extremt lätt att röra sig i och göra anläggningar utan att det stramar eller glipar. Byxorna har sneställda benfickor, kängfästen och justerbar vidd. 
Läs mer om Kodiak jaktjacka och jaktbyxa.

Brown Bear är ett lite lättare ställ utrustat med Berettas egna membran som även det är vattentätt och andas. Perfekt för den rörliga jakten. Jackan har dubbla radiofickor, antslip-material på axlarna och tumgreppsmuddar. Byxorna har bland annat förböjda knän, säkerhetsfickor med dragkedjoroch justerbr fotvidd.
Läs mer Brown Bear jacka och byxa.

Både Kodiak och Brown Bear säljs jacka och byxa separat. Finns i storlek S-XXL.
Ca.pris
Kodiak Gore Tex jacka: 2 990:
Kodiak Gore Tex byxa: 1 990:-
Brown Bear jacka: 1 990:-
Brown Bear byxa: 990:-

Närmare presentation om detaljer i Kodiak och Brown Bear hittar du via länkarna.