2013-10-21

Sako Quad Range - en blivande vinnare

Sako Quad är en erkänt välskjutande småviltstudsare och blev testvinnare i Vapentidingens genomgång av kaliber 22 studsare tidigare i år.
Nu kommer Sako Quad med Sporterkolv som gör den perfekt till tävlingsskytte, namnet på den nya modellen är Sako Quad Range. Cirkapris 13 990:-

Läs mer om den nya Sako Quad Range här.

 

2013-08-05

Benelli Triple Sporting resultat

I lördags genomfördes Triple Sporting by Benelli för fjärde året i rad. Vi lämnade östra Sverige och fick en lika rolig och trevlig tävling som vanligt i strålande sol på Svegeråsens fina bana.

Segrare i juniorklassen: Andreas Lööf

Segrare i damklassen: Jenny Norén

Segrare i öppna klassen: Markus Larsson.

Familjen Larsson har inte bara duktiga skyttar utan även turen med sig då pappa Bengt drog rätt lott och gick hem med en splitter ny Benelli Beccaccia.
Övriga resultat finns i pdf-filen nedan.

 

 

2013-07-10

Benelli Beccaccia i nya kläder

På Benelli Beccaccia har valnöten fått ett Elegance skyddssystem vilket gör träet mer tåligt mot repor och mot vädrets makter. Ampliator-choken (spreader-choke) ger snabbare och perfekt formad hagelspridning på 10-20 meters avstånd. Kolfiberspången har ett mitt-korn i metall och ett fiberoptiskt korn längst fram.

Läs mer här.

 

2013-07-15

Vinn en upplevelse med oss

Vi är lyckligt lottade och har jaktsveriges bästa sortiment. Vi tycker att våra kunder är värda en större upplevelse än att bara använda prylarna (även om de är bra) och vi har därför satt ihop ett antal trevliga erbjudanden i samband med köp av några olika av våra produkter.

Tycker du att något av det här låter bra:

Vildsvinsjakt i Polen.

Resa till Berettafabriken.

Träna med Jocke Smålänning.

Ny köksutrustning från Hackman.

Hembesök av viltkocken Anders Levén.

Kolla in vår kampanjsida för att få reda på hur just du kan få ta del av något av det.

2013-06-11

Benelli M2 i instegsutförande

Benellis arbetshäst M2 finns nu i en instegsmodell med vanlig syntetkolv istället för den rekyldämpande Comfortech-modellen som tidigare varit det enda alternativet. Modellen har fått till-namnet European för att skilja dem från varandra. 

M2 European levereras med tre choker samt en bricka för justering av kolvens drop.

Läs mer här

2013-06-03

Se mer vilt med Steiner Cobra handkikare

Handkikaren Cobra från Steiner har speciellt behandlade High Contrast linser som förstärker kontrasten mellan grönt och brunt. Detta gör att ett vilt som tar skydd i ett buskage syns mycket tydligare än med vanliga handkikare.

Steiners lösning med uppfällbara ströljusskydd minimerar reflexer i okularen och gör det bekvämare att använda kikaren.

Kikaren finns i 8x42 och 10x42.

Cirkapris från 3 990:-

2013-02-11

Beretta 692 - Ett helt nytt tävlingsvapen

Nya pipor, breddad låda och förbättrad justerbarhet

Under våren 2013 kommer arvtagaren till den framgångsrika Beretta 682 till Sverige, modellen heter Beretta 692. Med helt nya pipor, bredare låda och förbättrad justerbarhet är det inte frågan om en face lift utan det är ett helt nytt vapen byggt på den extremt pålitliga 680-lådan.

Vapnet är utrustat med nykonstruerade Steelium Plus pipor, den stora nyheten är att koningen i pipan är drygt fem gånger så lång som i 682an. Detta ger bättre balans och mer harmoniska skjutegenskaper. Mindre rekyl , mindre pipresning samt jämnare och tätare hagelsvärm. Nytt är även utstickande Optimabore HP-choker med färgkodning, trap-modellen har fast borrning.

För att uppnå optimal balans med de nya piporna är lådan breddad med 1,3 mm och har fått en design som påminner om DT11.

Beretta 692 har det nya B-FAST systemet (Beretta Fast Adjustment System Technology): ett förbättrat system för kolvkamsjustering;balansvikter i kolven och på den kommande X Trap-modellen även justerbar spång.

Det nya systemet för den justerbarakolvkamen är tillverkat i stål och aluminium med minnesfunktion och har fler justermöjligheter med större justerbarhet och enklare hantering. Varje vapen är exakt balanserat från fabrik.Vill man justera efter egna önskemål är det mycket enkelt med de extra balansvikterna på 4 x 20 gram som följer med vapnet. För att uppnå maximal effekt med minimal viktökning är vikterna är placerade på en bult i kolven så långt som möjligt från ledbultarna. Kolven avslutas med Berettas patenterade Micro Core bakkappa.

Beretta 692 kommer till Sverige under våren 2013.

  Sporting Trap
 Kaliber  12  12
 Patronläge  76 mm (3'')  70 mm (2½’’)
 Spång  10x8  10x10
Choke  Optimachoke HP  Fast borrning (**/*)
 Piplängder  71, 76 och 81 cm  76 och 81 cm
 Framstock  Schnabel eller rundad  Beavertail eller rundad
 Totalvikt med 76 cm pipa  3 550 g +/- 100g  3 700 g +/- 100g
 Pipvikt 76 cm pipa  Ca 1480 g  Ca 1540 g

Se fler bilder här

2013-02-11

BJÖRNFAMILJEN VÄXER MED SAKO 85 GRIZZLY

Lådan är på Sako-manér kaliberanpassad och finns i lådstorlek S och M. Slutstycket har tre låsklackar och 70 graders öppningsvinkel. Trelägessäkring gör det möjligt att plundra vapnet i säkrat läge. Direkttrycket är justerbart från 1-2 kilo.

Den 54 cm långa pipan är helt friliggandeoch vapnet är som alla Sako testskjutet i fabrik och levererar mycket fina träffbilder. De öppna riktmedlen är anpassade för snabba skott, siktskåran har vit siktlinje och kornet är också vitt så det är lätt att ta sikte även mot mörka mål. Studsaren har frästa spår på ovansidan av lådan för kikarsiktesmontage. Det främre rembygelfästetär fäst med band runt pipan för bra bärergonomi och robusthet.

Kryssmagasinet är löstabart och tillverkat i stål, det är laddbart på plats och har Sakos patenterade magasinslåsning och gör att magasinet är i princip omöjligt att tappa. Magasinskapaciteten är fem skott oavsett kaliber.

Sako 85 Grizzly kommer till Sverige undervåren 2013.

Totallängd S-låda: 1045 mm. M-låda 1055 mm.
Piplängd: 540 mm oavsett kaliber

Vikt: 3,5 respektive 3,6 kg

Cirkapris: 21 990:-