2011-12-27

Förändring i sortimentet

Från och med 1:a januari, 2012 distribuerar Sako Sweden inte längre Swarovskis produkter. Reklamationer och garantireparationer hanteras från detta datum av Swarovski Optik Nordic med följande postadress;

Swarovski Optik Nordic
Enhagsslingan 4
187 40 Täby

2011-08-06

NM-GULD OCH SILVER TILL BERETTA TEAM SKYTTAR

Amanda Martin tog både individuellt och lag-guld på Nordiska Mästerskapen i FITASC Sporting i Stavanger. Anders Bore följde upp förra årets NM-guld med ett silver i år.

Stort grattis till de båda Beretta DT10 skyttarna!

2011-06-10

NY LJUDDÄMPARE FRÅN ASE UTRA

Den nya SL serien från Ase Utra är kort, kompakt och effektiv. Tillverkad helt i rostfritt stål som svetsats för högsta hållbarhet och livslängd även mot de korrosiva krutgaserna och de höga temperaturerna från mynningsflamman.

SL serien finns i tre modeller SL5, SL6 och SL7 med olika kaliberalternativ.

SL5 bygger endast 98 mm framåt på vapnet och dämpar upp till 32 dB. Finns i tre oika kalibervarianter. 223, 25 och 30.

SL6 är tillverkad för kaliber 9,3

SL7 finns i kaliber 30 och 338.

2011-05-13

SAKO 85 BLACK BEAR

Designad för hårda tag med snabba skott i trånga lägen. Blånerad, flutad, halvtung 51 cm pipa. Pipan är friliggande med rembygel i band runt pipan och tåliga justerbara öppna riktmedel. Syntetkolv med mjuka halksäkra greppytor som går att förlänga med Sako förlängningsbrickor. Magasinet är för 5 skott (kapaciteten är 1 i loppet och 5 i magasinet) och löstagbart med med Sakos patenterade magasinslåsning som gör det tryggt att gå även i den tätaste terräng. Magasinet kan även laddas genom utkastet.

Trycket är justerbart mellan 1 och 2 kg och precis som alla Sako 85 kan den plundras i säkrat läge.

2011-04-21

BENELLI VINCI I NY FÄRG

Benellis nyskapande hagelhalvautomat Vinci kommer under 2011 till Sverige i den nya färgen. Desert Dune. Modellen har samma typ av soft touch kolv med det ytterligare förbättrade rekyldämpningssystemet ComforTech Plus.

Vapnet levereras i specialkoffert med ett set om fem choker, chokenyckel och Benellis specialolja.

Ca.pris: 22 990:-

2011-04-20

Benelli Argo E

Benellis nyutvecklade gasomladdningssystem ger högsta tänkbara pålitlighet. Ny pistong, nya mer korrosionsbeständiga material och ny Crio-behandlad pipa för maximal precision och slitstyrka över tid.

Comfortouch behandlad kolv med Air Touch mönster i greppytorna ger en mycket behagligt vapen att hantera även under extrema väderförhållanden. Benellis rekyldämpningsystem Comfortech ger mindre upplevd rekyl och mindre pipuppslag vilket möjliggör snabbare uppföljningsskott. Med de helt nya fiberoptiska riktmedlen är detta det perfekta vapnet för drevjakt med snabba skott i trånga lägen. Önskar man ett kikarsikte så monterar man lätt detta med Benellis picatinnyskena.

Argo E kommer i första skedet endast i Amazonia Green. Den mest populära färgen på den revolutionerande hagelhalvautomaten Vinci.
DEN TUFFASTE: Endast ArgoE klarade av pålitlighetstestet: 3000 skott med olika typer av ammunition under extrema förhållanden. Från -40°C till + 50°C och dessutom bli släpad i sand utan ett enda eldavbrott.

DEN SÄKRASTE: bara Argo E klarade av de tuffa stöt och slagtesten enligt NATO-standard, som garanterar vapnets låsning och därigenom skyttens säkerhet under alla omständigheter. Ingen annan studsare i världen kan ge denna garanti.

DEN MEST TRÄFFSÄKRA: tack vare de kryobehandlade piporna behåller Argo E håller sin höga precision även efter tusentals avfyrade skott

Vikt: ca. 3250 g.
Säkring: Tyst, säkringsknapp i varbygeln, omställbar höger/vänster.
Skränkning: justerbar höger/vänster med medföljande skränkningsbrickor.
Comfort stock drop justering: 52/57/62/66
Utbytbara bakkappor för Comfort stock: kortt (344) - medium (354)* - lång (364))

* Standard monterad på vapnet.
Cirkapris: 20 990:-

2011-04-20

SAKO 85 HELSTOCK

Sako kompletterar nu 85-familjen med en klassiskt vacker helstocksvariant. Helstocksmodellen har tagits fram för den seriöse jägaren som uppskattar ett smidigt vapen med vacker valnöt i en lång linje mot en blånerad pipa. Den 51 cm långa pipan har en speciell infästning med stocken vilken eliminerar risken för att träet slår sig och påverkar träffbilden. Levereras med öppna riktmedel och snälltrycke som standard.

Finns i kaliber 308.win.

Ca.pris: 24 990:-


2011-04-20

TRIPLE SPORTING BY BENELLI

Efter förra årets succé med den banbrytande tävlingsformen Triple Sporting gör vi i år en utökad tävling med fler platser. 2010 blev startfältet snabbt fulltecknat och väntelistan växte, så i år gör vi plats för 120 skyttar.

Med ett digert prisbord och möjligheten för alla att – oavsett resultat – vinna en Benelli halvautomat räknar vi med högtryck på banan i år igen. Ett riktigt kul och nyttigt sätt att träna jaktsituationer med en halvautomats fulla kapacitet. Vi skjuter sex stationer med tolv duvor på varje station. De presenteras i olika fomer av tre duvor per omgång.

Datum 30/7
Tid: Samling 08.00, start 09.00
Plats: Haning Jaktskytte Klubb
Anmälningsavgift 250:-
inklusive ammunition.

Vi kommer även att ta tillfället att göra kompaktversioner av tävlingsformen på Elmia Game Fair där man har möjlighet att vinna friplatser till den stora tävlingen på HJK.

2011-03-08

Tikka T3 Sporter

Ett precisionsvapen som formgivits i nära samarbete med det finska jakt och sportskytteförbundet för att skapa ett vapen som fungerar precis lika bra på skjutbanan som på jakten. Designad med en iögonfallande orange-grå oöm laminatstock. Vapnet har med mängder av inställningsmöjligheter för att hitta den optimala skjutställningen oavsett kroppsbyggnad.

Kindstödet har minnesfunktion och kan justeras i både höjd och sidled för att få en exakt position för ögat i förhållande till kikarsiktet. Bakkapappan är multijusterbar och kolven kan förlängas med extra iläggsplattor.

Pipan är 60 cm och utan öppna riktmedel, T3 Sporter kan beställas med gängning (18x1 gänga) för ljuddämpare alternativt rekylbroms och har då 51 cm pipa. Rembygelfästen på olika ställen.

Tikka T3 Sporter levereras med två stycken långa magasin vilka tar fem eller sex skott beroende på kaliber plus två stycken kolvförlängningplattor.

Snälltryck finns som tillval.

Kaliber 222rem, 308Win och 6,5x55
Vikt med 51 cm pipa 4,1 kg. Vikt med 60 cm pipa 4,4 kg.

Ca pris från 21 000:-


2011-03-04

SAKO AMMUNITION 7X33

Sako har återupptagit tillverkningen av ammunition i den mycket uppskattade och klassiska Sako kalibern 7 x 33. Två olika typer av kula kommer att laddas en helmantel - Speedhead och en blyspetskula - Gamehead, båda i 5,1 gram.

Leverans beräknas till senhösten.

Cirkapris: 16 :- /st

2011-03-02

BERETTA MICRO CORE BAKKAPPOR

Berettas Micro Core bakkappor finns nu som tillbehör till både jakt och sportskyttevapen. Bakkappan är tillverkad i en speciell Technopolymer, den är lätt, rekyldämpande med en ytstruktur som inte fastnar i kläderna på samma sätt som en gummibakkappa. Micro Core bakkapporna finns i två storlekar anpassade för Berettas jakt- och sportskyttevapen. Båda modellerna finns i tre längder. Jaktvarianten är 10, 15 och 20 mm. Sportskyttemodellen 13, 18 och 23 mm lång.

Micro Core bakkappor är originalmonterade på den nya A400 Xplor-serien.

Ca pris: 490:-

2011-02-10

SAKO SAFARI JUBILEUMSVAPEN

Till Sakos 90 årsjubileum 2011 har 10 stycken numrerade Safaristudsare med individuell gravyr på låda och den ledade magasinsbotten tillverkats. 3 st av dessa auktioneras ut på de stora mässorna Shotshow i Las Vegas, SCI i Reno och på IWA i Nürnberg. 6 stycken säljs exklusivt på Berettagallery runt hela världen, en per butik. Och en sparas i showroom på Sakos fabrik i Riihimäki. Dessa tio helt unika vapen är samtliga i kaliber 450 Rigby Rimless.

Ytterligare 90 stycken jubileumsvapen tillverkas, dessa med en något mindre avancerad gravyr. De tillverkas i fyra olika kalibrar, 45 st i 375 H&H Mag i Sakos befintliga L-låda plus 45 stycken i den helt nyutvecklade XL-lådan fördelat på de nya kalibrarna 416 Rigby, 450 Rigby och 500 Jeffery.

Samtliga jubileumsvapen levereras i en specialgjord läderkoffert, innehållande ammunition, rengöringskit, specialverktyg och vapenrem i flätat läder.

På varje vapen sitter dessutom ett Swarovski Z6i 1-6x24 EE monterat med Sakos Optilockfästen. Siktet är speciellt framtaget för grövre kalibrar och ger med sitt utökade ögonavstånd (EE = Extended Eyerelief) extra säkerhet för rekylen.

En "vanlig" Sako 85 Safari i L låda (375 H&H Mag) kommer också under 2011. Den har alla kännetecken på en traditionell Safaristudsare med rejäla öppna riktmedel, ledad magsinsbotten och Pachmayr bakkappa i rött.

Teknisk specifikation2011-02-02

BERETTA A400 XPLOR LIGHT

Lådan är fräst ur ett solitt stycke aluminium och anodiserad till en ljusgrön nyans. Behandlingen ger extra bra skydd mot korrosion. Patronläget är 3½ tum vilket gör vapnet lätt och smidigt, utmärkt för den rörliga jakten.

Optima Bore HP ®pipor och Optima Bore®HP-choker gör att man kan skjuta de hårdaste stålhagelladdningarna utan problem. Optima Bore®konceptet ger mindre upplevd rekyl genom sin längre koning och en bättre sammanhållen träffbild och minskad risk för randhagel. Micro Core bakkappan gör att vapnet är lättare att få i färdigställning och har en rekyldämpande effekt. Rekyldämpningssystemet Kick off finns som tillval. Lightmodellen tar inte magnumpatroner och har inte heller den tredje rekyldämparen i kolvhalsen som storebror Unico.

Roterande slutstyckshuvud och det nya självrengörande gasomladdningssystemet ger A400 Xplor Light mycket god precision och ett minskat behov av rengöring mot de tidigare gasomladdande halvautomat-modellerna.


Vapnet levereras i koffert med tre choker, chokenyckel och extra bakkappa.

Vikt från 2,85 kg (61 cm pipor)

2011-02-02

BERETTA SILVER PIGEON I

Vapnet har samma högkvalitativa mekanism som övriga inom 680-familjen. En enkel men elegant gravyr och en något enklare valnöt i stocken gör detta vapen till en mycket prisvärd instegsmodell i Berettas hagelbocksegment.

Vapnet levereras i koffert med fem choker, chokenyckel och extra bakkappa.

2011-02-02

BERETTA SV10 PERENNIA I

Det senaste från Berettas nya hagelbocksplattform har en något enklare utformning än första modellen Perennia III. SV10 Perennia I har en något enklare valnöt i stocken och en lite enklare gravyr. I övrigt har den nya modellen allt utom den snabbdemonterbara stocken Quick-Stock. Till exempel har Perennia I Optima Bore HP pipor och HP choker vilket gör att man kan skjuta de hårdaste stålhagelladdningarna utan problem. De ger mindre upplevd rekyl genom sin längre koning vilket även ger en bättre sammanhållen träffbild och minskad risk för randhagel. Rekyldämpningssystemet Kick off finns som tillval.

Då miljönpåverkan av jakten är allt viktigare har även SV10 Perennia I ställbara ejektorer med valmöjlighet mellan traditionellt utkast eller det mer miljövänliga manuella plundringen. Ett bra alternativ vid till exempel jakt i våtmark. Den självjusterande framstocken är ytterligare utvecklad.

Vapnet levereras i koffert med fem choker, chokenyckel och extra bakkappa.

Vikt från : Ca 3,1 kg