2010-10-29

NYA KNIVAR FRÅN BERETTA

Jaktknivarna har handtag i Cocobolo-trä med infräst Beretta logotyp.  Ena modellen är en flåkniv med ett 8 cm blad med buköppnare. Den andra är en klassisk jaktmodell med har ett lätt nedsvängt 12 cm blad. Bladen är 4 mm tjockt och tillverkat i rostfritt 440C stål. Närmast handtaget har ryggen på bladet på båda knivarna ett antal tvärsgående skåror vilka förhindrar att tummen glider fram för långt på bladet. Kraftigt läderfodral med extra låsning av kniven följer med båda modellerna.

Jaktkniv CO31
Flåkniv CO34

Den eleganta fickkniven har hämtat inspiration från baskylen på en Beretta SO5, både i form och gravyr. Man öppnar kniven genom att man lyfter den ena sidoplattan och vrider den medsols, i den rörelsen vrids även bladet fram. När sidoplattan gjort ett fullt varv låses knivbladet i fullt öppet läge. Man stänger sedan kniven på motsvarande sätt men med motsols vridning. även denna kniv är tillverkad i 440C stål.

Fickkniv CO37

2010-08-20

STOEGER AIRGUNS LANSERAR EN X5 I SYNTETUTFÖRANDE OCH EN SERIE KULOR

Stoeger Airguns utökar sin produktportfölj med en serie kulor. Till en början finns två varianter i Sverige. X-sport 4,5 mm. plattnoskula för övning och tavelskytte och X-hunt 4,5 mm spetskula för bättre penetration. Båda tillverkas av H&N och har mycket hög precision.

Ny luftvapenmodell
Stoeger X5 den minsta av modellerna kommer nu i en syntetvariant. Vapnet är liksom övriga modeller designat för att ge en studsarlik känsla. Det har dubbla kindstöd för att passa höger och vänsterskyttar. Automatisk säkring, placerad i pipans förlängning minskar risken för ofrivillig osäkring och gör vapnet lätthanterat och säkert. Fiberoptiska öppna riktmedel är standard. Paket med kikarsikte och fästen finns till mycket attraktivt pris.
Data X5: 103 cm. 2,6 kilo. Kaliber 4,5 mm Utgångshastighet 200 m/s.

Tidigare finns X5 med trästock. X10 och X20 med trä eller syntetstock. Samtliga modeller är licensfria.


2010-08-13

BERETTA TEAM TAR NYA MEDALJER

Vi gratulerar Anders Bore nybliven Nordisk mästare i Fitasc Sporting med bred marginal. Amanda Martin var en duva från guld. Båda två skjuter Beretta DT10.

2010-08-05

BENELLI TRIPLE SPORTING AVGJORD

Världens första Benelli Triple Sporting vanns efter särskjutning av Ronny Karlsson. Vi hoppas att han får användning för sin nya Steiner Nighthunter vid höstens jakter.

Lycklig vinnare av den nya Benelli Vinci blev Kent Kronholm.

Oavsett resultat var det bara glada miner bland skyttarna som hade en riktigt rolig dag på HJK. Stort tack till alla deltagare som gjorde tävlingen till en stor succé. Vi kommer tillbaka nästa år, så håll ögonen öppna!

2010-07-07

DUBBELT EM-SILVER FÖR STEFAN NILSSON

Beretta Teamskytten i Skeet - Stefan Nilsson – vann två silver på junior EM. Ett individuellt silver, samt ett lagsilver, endast tre duvor bakom det segrande Tyska laget. I Sveriges lag ingick Stefan Nilsson, Marcus Svensson och Robin Gustavsson.

Stort grattis från Sako Sweden.

2010-06-10

BENELLI TRIPLE SPORTING 31/7/2010 TÄVLINGEN SPECIELLT FÖR HALVAUTOMATER

Benelli Triple sporting är Sveriges första sporting tävling specialdesignad för halvautomater. Alla har lika stor chans att vinna en Benelli Vinci - oavsett resultat - då den lottas ut bland samtliga deltagare. I övrigt ett fint prisbord med priser från bland annat Fiocchi och Steiner.

Max deltagarantal är 72. I anmäld ordning.

Anmälningskostnad 250:- inklusive ammunition.

Plats: Haninge JSK
Datum: 31/7
Samling: 08.00
Tävlingsstart: 09.00

2010-06-01

SAKO 85 CLASSIC - EN RIKTIG KLASSIKER

Med den raka högklassiga oljebonade valnötskolven med rosenträinlägg i pistolgreppsplatta och framstocksände tar Sako begreppet Classic på allvar.

Kombinerat med Sakos precision får man ett vapen som respekteras både för utseende och vad det levererar.

Nätskärningen ger ett perfekt grepp och klassiskt utseende. Rak oljad valnötsstock med rosenträinlägg i framstock och pistolgrepp och röd bakkappa.

Till produktsidan

2010-04-28

VÄRLDENS FÖRSTA KIKARSIKTE MED AUTOMATISK KULBANEKOMPENSATOR

Kikarsiktet 4-12x42 med en belyst riktpunkt på 1/3 MOA är lättprogrammerat utifrån skyttens egna behov. 100 eller 200 meter som grundavstånd och 39 balistikkurvor finns att välja på.

Avståndsmätningen har en exakhet på +/- 1 meter. Maximalt mätavstånd är 730 meter, maxavstånd för mätning på vilt är genom den sämre reflektionen cirka 500 meter.

Själva mätning görs antingen med den medföljande fjärrkontrollen som enkelt sätts på framstocken, då kan man mäta i skjutställning för ett snabbare skott, eller genom att trycka på en knapp på siktet. Siktet räknar sedan ut hur mycket man behöver hålla upp på just detta avstånd och justerar riktpunkten i siktet. Lägg punkten rätt i målet och skjut.

Vikt inkl. fästen och batteri: 737 g.
Längd: 330 mm

Till produktsidan

2010-02-01

BERETTA A400 UNICO - Det gröna monstret som sväljer allt

Lådan är fräst ur ett solitt stycke aluminium och har anodiserats för att få bästa tänkbara motståndskraft mot korrosion. Ämnena som används vid denna behandling ger lådan dess unika gröna färg.

För första gången använder Beretta tredje generationens pipor - Optima Bore HP pipor och choker - i en halvautomat. Materialval och design gör dem perfekt anpassade för att skjuta snabba stålhagelladdningar, såväl som tunga jakt laddningar med bly för till exempel gåsjakt.

Berettas rekyldämpningssystem KickOff går att få som tillval och har kompletterats med en tredje rekyldämpare i kolvhalsen, dessa tre tillsammans ger upp till 60 % mindre upplevd rekyl. Detta ger mindre pipresning och det är lättare att snabbt och kontrollerat komma till andra och tredje skottet.

Med ett flertal andra nya lösningar och material sätter Beretta A400 Xplor Unico en ny standard för hagelhalvautomater.


2010-01-15

Ny medlem i Beretta Team

Frida Säldegård är det senaste tillskottet till Beretta Team i Sverige. Frida är 16 år och är en av de mest lovande unga skeetskyttarna i Sverige just nu. Valet av vapen har fallit på en Beretta 682 Gold E. Vi på Sako Sweden hälsar Frida varmt välkommen i gänget och ser fram emot en intressant framtid tillsammans.

2010-01-07

EL 42 SWAROVISION - Ny handkikare från Swarowski Optik

Oöverträffad kantskärpa, bästa kontrast och bästa möjliga färgåtergivning

Nya EL 42 SWAROVISION-serien erbjuder ett komplett paket för professionella och krävande användare. Tack vare sina nya Field Flattener linser, som skapar en praktiskt tagen platt bild, erbjuder den nya EL generationen exceptionell, oöverträffad bildkvalitet. Även de finaste strukturerna och minsta detaljerna återges knivskarpt ända ut i motivets kant. Denna exceptionella bildkvalitet eliminerar behovet av ständig fokusering och gör att även de minsta detaljerna registreras på ett ögonblick.

De flouridhaltiga HD-linserna minimerar kromatiska avvikelser och ger kontrastrika bilder med knivskarpa konturer. SWAROBRIGHT, SWAROTOP och SWARODUR beläggningar av linser och prismor i den nya EL-42 serien innebär verklighetstrogen färgåtergivning och enastående ljustransmission, vilket garanterar optimal kontrast även vid skymning eller i dåliga ljusförhållanden.

SWAROTOP ytbeläggning som införts av Swarovski Optik utvecklingsavdelningen under de senaste månaderna innebär en betydande förbättring i både levande färgåtergivning och ljustransmission. Dessutom garanterar SWAROCLEAN beläggning en antikladd- effekt, vilket gör det mycket lättare att städa bort envis smuts som vattenmärken och kåda.

Nytt fokuseringshjul - snabbt, exakt och tillförlitligt

Det nya fokseringshjulet med sin unika kombination av hårda och mjuka komponenter, ger utmärkt grepp och stabilitet. Fokuseringsmekanismen är mycket smidig och glappfri, vilket gör EL 42 SWAROVISION både exakt och lätt att använda. Endast två fulla varv på hjulet tar dig från oändlighet till den kortaste närgränsen någonsin på 1,5 meter, vilket gör den idealisk för makroobservation.

Nya EL 42 SWAROVISION kikare har också en rad alternativ för synkorrigering. Fokuseringsmekanismen på EL 8.5x42, till exempel, erbjuder dioptri justering av
+ / -6 DPT och + / -8 dpt för EL 10x42.

Fullt synfält för glasögonbärare

Den nya EL 42 SWAROVISION har också ett större avstånd till utgångspupillen, så glasögonbärare kan dra nytta av det exceptionella synfältet och njuta av den oefterhärmliga kantskärpan. De stabila, avtagbara ögonmusslorna är individuellt justerbara i tre steg, vilket ger bättre möjligheter individuell justering av avståndet mellan okularet och ögonen.

Avancerad funktion och design

Kikarens gummiarmering garanterar ett bekvämt grepp även i kallt väder. Ergonomiska tumgrepp och optimal viktfördelning bidrar till en bekväm observation upplevelse. Det beprövade EL wrap-around greppet och fokseringshjulet har utformats speciellt för att göra det möjligt att hantera EL 42 SWAROVISION bekvämt och säkert med en hand, även när du bär handskar. Kikarhus i magnesium och bärande delar tillverkade av legeringar av hög kvalitet ger maximal robusthet och stabilitet i förhållande till en jämförelsevis låg total vikt på 795 g för EL 8.5x42 modellen och 800 g för EL 10x42.

Alla EL 42 SWAROVISION kikare levereras med en vattenavstötande funktionell bag, justerbar bärrem, objektiv- och okularskydd, och en snap shot adapter. Denna adapter kan användas för att snabbt placera en kompakt digitalkamera på kikaren och använda den som teleobjektiv för att ta högkvalitativa foton på långa håll.