2009-12-14

Ny design på Sako 85

Sako 85 har fintrimmats och fått en något större handutfyllnad och en lätt antydan till Monte-Carlo kolv. På modellerna med syntetstock – Sako 85 Finnlight och Sako 85 Synthetic Stainless – har ett nytt Soft Touch material använts i stocken. Materialet är lite mjukare än tidigare och ger en behagligare känsla för användaren framför allt vid kallt och blött väder, det nya materialet minskar också risken för störande ljud vid till exempel ansmygningar i tät vegetation. Båda modellerna har nyutformade greppytor som ger säkert grepp om vapnet i alla väder.

2009-11-01

Nya Sako 85 Finnlight Prisad i USA

Varje år genomför tidningen Outdoor Life omfattande test inom olika produktkategorier, i årets test av jaktvapen testades 13 vapen och mer än 3 500 skott sköts. ”Vårt grundliga och opartiska test erbjuder den tuffaste, mest ärliga jämförelsen av nya jaktgevär på marknaden", enligt John B. Snow, Executive Editor.

Nya Sako 85 Finnlight presterade utomordentligt bra och var det enda vapnet som genomgående fick 4-stjärnor, eller klassificeringen "Utmärkt". Finnlight fick högsta betyg i både utförande och prestanda.

Vapnet uppmärksammades i synnerhet för sin precision och smidiga repetering. Finnlight fick också lovord för sitt omgjorda grepp med något större handutfyllnad och inläggen av halkfritt material längs den syntetiska stocken. Stocken som fått en lätt Montecarlo kam är tillverkad i ett helt nytt Soft-touch material som ger vapnet en mer behaglig känsla och tryggare hantering under bistra väderförhållanden.