2018-07-25

Information angånde leveranser av Tikka T1x

Sako Sverige kommer att göra vår första utleverans av Tikka T1x innan juli månads slut. Det är T1x i 17hmr som går ut, och samtliga butiker som lagt order till oss kommer att få en tilldelning.

Det är beklagligt att Tikka T1x dras med förseningar, den information vi ger gällande förväntade leveranstider är baserat på det vi får veta av fabriken i Finland, om vi får ny info från dem så kommuniceras detta ut. Rykten som florerar är inte ovanligt, framförallt då det blivit fördröjningar och med ett enormt sug efter produkten. 

Beroende på vilken butik man frågar så kommer man att få olika besked på när de får just sina T1x, och när de har någon ledig. Mycket beror på när de lagt sina ordrar, hur stora dessa är och hur deras försäljning av de beställda produkterna i respektive kaliber gått. Vissa handlare kanske inte har någon ledig förrän långt fram i höst, men det är inte samma sak som att vi inte kommer att leverera någonting alls förrän då.

Vi gör allt vi kan för att få fler T1x till Sverige så fort det går, men det är en enorm efterfrågan på denna studsare både i Sverige och över resten av världen, så produktionen slår i taket och de producerade vapnen ska fördelas ut relativt rättvist på en global marknad. Vi i vår tur levererar ut till våra återförsäljare i den ordning de lagt sina ordrar.

Tyvärr kan vi inte ge besked om hur det blir med kunder som har inköpstillstånd, det har vid tidigare förseningar gått att förlänga perioden på grund av av yttre omständigheter.

Vi kan bara beklaga att förseningarna drabbar våra kunder,

Sako Sverige